Nemci bogatiji nego ikad

Bez autora
Sep 15 2011

Svaki građanin Nemačke u proseku poseduje imovinu bruto vrednosti 60.000 evra. Nemačka je po tome na 17. mestu svetske rang-liste, ali podaci pokazuju da su Nemci imućniji nego ikada ranije. Ti podaci su navedeni u istraživanju o stanju imovine u svetu (Global Wealth Report) koji je u Frankfurtu na Majni objavio nemački osiguravajući koncern Alijanc (Allianz).U statistiku nije uključena vrednost nekretnina koje imaju Nemci, ni novac u penzionim fondovima. Najbogatiji Švajcarci u proseku poseduju imovinu od 207.000 evra.

Nemci bogatiji nego ikadSvaki građanin Nemačke u proseku poseduje imovinu bruto vrednosti 60.000 evra.

Nemačka je po tome na 17. mestu svetske rang-liste, ali podaci pokazuju da su Nemci imućniji nego ikada ranije.

Ti podaci su navedeni u istraživanju o stanju imovine u svetu (Global Wealth Report) koji je u Frankfurtu na Majni objavio nemački osiguravajući koncern Alijanc (Allianz).

U statistiku nije uključena vrednost nekretnina koje imaju Nemci, ni novac u penzionim fondovima.

Prema navodima studije, najbogatiji Švajcarci u proseku poseduju imovinu od 207.000 evra. Slede Amerikanci, Japanci i, kao najbogatiji Evropljani, Danci sa imovinom od 105.00 evra po stanovniku.

Razlike u imovinskom stanju medju stanovnicima sveta su ogromne: svaki stanovnik Severne Amerike ima u proseku imovinu od oko 108.800 evra, a u Južnoj Americi 6.000 evra.

Dok stanovnik evropskog zapada ima, u proseku, imovinu od oko 66.500 evra, stanovnik Istočne Evrope ima imovinu od samo 3.600 evra.

U Aziji je prosek vrednosti imovine je oko 7.700 evra, a u Okeaniji 80.500 evra.

Ali, istovremeno je sve veći broj domaćinstava iz zemalja koje se ubrzano industrijski razvijaju koja uspevaju da uđu u, kako se u studiji naziva: "društveni sloj imućne srednje klase sveta". To su oni sa imovinom vrednosti od 6.000 i 36.200 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik